Zwart bont - witkuif

Zwart bonte - witkuif kriel.  De zwartbonte witkuif is mooie heldere kleurslag, met aan het eind van elke veer een min of meer witte eindpunt. Dit geheel komt helder over, vooral met zijn mooie helder rode kinlellen. Het is een eenvoudig te fokken kleurslag, wat de fok betreft daar zwartbonte witkuif krielen gepaard aan zwartbonte witkuif krielen altijd 100 % zwartbonte nakomelingen geeft. Alleen de mooie egale wit verdeling van de eindpunten is de moeilijkheid bij deze kleurslag. Ja ook hier is alle hout geen timmer hout. Ook voor bloedverversing is er altijd bij andere fokkers geen materiaal voorhanden, wanwege de enkele fokkers die zich nog met deze kleurslag bezig houden. Als men helemaal in de knel zit kan men het volgende doen.

Een zwartbonte witkuif kriel gepaart aan een zwarte witkuif kriel, geeft in het eerste jaar enkel zwarte onzuivere nakomelingen.

2e jaar. De zwarte dieren uit de 1e kruising zwartbont x zwart, geeft nu voor 25 % zwartbonte nakomelingen, deze paart men weer terug aan het uitgangs materiaal (zwartbonte witkuif kriel) en je hebt weer voor een tijdje nieuw bloed in je zwartbonte witkuif krielen.

Deze kleurslag zoekt dringend nieuwe liefhebbers.  Wie?